Якими пільгами користуються інваліди 3 групи?, Відповідь ТУТ!

17.02.2017

Документи для отримання шенгенської візи

Основні документи, необхідні для отримання шенгенської візи на короткострокове перебування:

  • Бланк візової анкети, заповнений російською (у цьому випадку слова повинні бути написані латинськими літерами), національному або англійською мовою та підписана особисто заявником.
  • Одна кольорова фотографія отвечающию наступним вимогам:
    • фотографія кольорова, чітке, чисте та контрастне,
    • 3,5 х 4,5 см,
    • надрукована на високоякісному папері на світлому фоні,
    • фотографії повинно бути не більше 6 місяців, щоб була можливість ідентифікації з заявником,
    • зроблена в анфас, показує чітко очі і обличчя з обох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, так, щоб обличчя займало 70 — 80% фотографії,
    • на фотографії заявник повинен бути зображений без головного убору, яка дивиться прямо, із закритим ротом,
    • особа не повинно бути прикрите волоссям.
  • Якщо заявник носить окуляри, фотографія повинна відповідати наступним критеріям:
    • скла незатемнені,
    • оправа не повинна закривати жодної частини ока,
    • не повинно бути яких-небудь відблисків.
  • Якщо заявник має релігійний головний убір, то фотографія повинна відповідати наступним додатковим критеріям:
    • підборіддя, чоло і обидві щоки повинні бути чітко видно,
    • на обличчі не повинно бути тіней від головного убору.
  • закордонний Паспорт та копія сторінки закордонного паспорта з фотографією і персональними даними. Паспорт повинен бути підписаний та мати термін дії не більше 3-х місяців після закінчення терміну запитуваної візи. Паспорти приймаються без додаткових обкладинок нр пластмасові, шкіряні.
  • Підтвердження наявності у заявника грошових коштів для покриття витрат, пов’язаних з поїздкою, наприклад: виписка з банківського рахунку, дорожні чеки, кредитні картки (з довідкою з банку про наявність коштів на картці), запрошення (оригінал та копія).
  • Медичну страховку з покриттям € 30 000, дійсну у всіх країнах Європейського союзу. Страховий поліс повинен охоплювати весь період дії візи і всі плановані дні перебування.
  • Оригінал довідки з місця роботи:
    • для працівників: довідка з місця роботи, оформлена на бланку з реквізитами організації, з зазначенням посади, трудового стажу та розміру заробітної плати;
    • для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію фізичної або юридичної особи, а також свідоцтво про постановку на облік в податковому органі (ІПН);
    • для студентів: довідка з місця навчання, у разі поїздки в навчальний час — довідка про дозвіл відсутній на заняттях.
  • Копія сторінок паспорта з колишніми польськими та Шенген візами.
  • Якщо заявник є неповнолітньою і подорожує самостійно або з одним з батьків, потрібно копія письмової згоди невыезжающего(-їх) батька(-їй) або піклувальника на поїздку дитини, або, у разі неможливості його одержання, — документи, що підтверджують причину відсутності згоди (довідка матері-одиночки або інші документи).

Консульський збір за розгляд візового обігу становить 35 євро для громадян Росії.

Особи, що не є громадянами Росії, повинні додатково пред’явити:

  • Російську візу (що дозволяє повернутися в Російську Федерацію) або вид на проживання;
  • Реєстрацію, дійсну протягом 3-х місяців від запланованої дати повернення з поїздки;

Для туристичних поїздок:

  • Підтвердження бронювання номера в готелі (можна електронне, наприклад, від Booking.com ) або підтвердження Вашої подорожі від туристичного агентства.
  • Копія квитків туди і назад (можна в електронному вигляді) або документ, що дає право користування наявним транспортним засобом.

Для поїздок за приватними запрошеннями — візит до родичів чи друзів:

  • Запрошення (оригінал та копія).
  • Запрошення (оригінал та копія) у формі листа від особи, яка запрошує до запрошеному повинно містити наступну інформацію:
    • Прізвище та ім’я, адресу і номер телефону особи, що запрошує.
    • Прізвище та ім’я, адреса, дата народження та номер паспорту запрошеного особи.
    • Час, терміни і місце поїздки.
    • Відомості про ступеня споріднення запрошеного і запрошує. У випадку, якщо сторони не перебувають у родинних відносинах, потрібно подтверждениетого, де і коли сторони особисто зустрічалися раніше.
    • Відомості про те, хто бере на себе відповідальність за витрати, пов’язані з поїздкою.
    • Запрошення повинно бути завернено нотаріально. До запрошення необхідно прикласти копію першої сторінки паспорта особи, яка запрошує. У випадку, якщо запрошуюча сторона не являється громадянином Євросоюзу. — копію посвідки на проживання.

    Конкретні правила визначаються консульством тієї країни, в якій ви отримуєте візу.

    Де оформити Шенгенську візу

    Короткий опис статті: довідка з банку для візи купити Які документи необхідно подати в посольство для отримання шенгенської візи

    Джерело: Документи для отримання шенгенської візи: візова анкета, фотографія та інші документи для отримання шенгенської візи

Також ви можете прочитати